Roštilj ne može proći bez mekanog i podatnog peciva. Ako ste planirali iznenaditi drage ljude na druženju u prirodi, provjerite jednostavni recept za mekane kifle u koje možete ubaciti roštilj – kobasicu, salatu i umake i pripremiti neodoljivi prvomajski sendvič.

 

Brze kiflice – sastojci:

  • 1 kg glatkog brašna
  • 15 g suhog kvasca
  • 100 ml mlake vode
  • 1 žlica soli
  • 500 ml mlakog mlijeka
  • 150 ml ulja

Za premaz:

  • 2 jaja
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • Sol

Dodatno:

  • Sezam

Brze kiflice – priprema:

  1. U dubokoj posudi prosijati brašno, dodati sol pa dobro promiješati. Napraviti malu udubinu u sredini. Dodati suhi kvasac i zaliti s malo tople vode pa lagano promiješati. Ostaviti oko pet minuta kako bi se kvasac aktivirao pa dodati mlijeko i ulje i zamijesiti glatko tijesto. 
  2. Tijesto prekriti folijom ili krpom pa ostaviti na toplom oko pola sata.
  3. Nakon pola sata premijesiti tijesto pa ostaviti da odmara sat vremena.
  4. Tijesto podijeliti na 30 jednakih kuglica. Ako želite da kiflice budu jednake svaku kuglicu izvažite.
  5. Razvaljajte kuglicu pa zarolajte kiflicu.
  6. Posložite kiflice na pleh obložen papirom za pečenje, pokrite ih krpom i ostavite na toplom još pola sata.
  7. Pomiješajte jaje, sol i vrhnje za kuhanje, premažite kiflice i pospite sezemom. 
  8. Pecite kiflice oko pola sata u pećnici zagrijanoj za 200 stupnjeva.

Savjet:

  • Kiflice pripremljene na ovaj način odlične su za sendvič, a roštilj će u njima biti još ukusniji. Ako ne želite prazne kiflice, možete ih puniti nadjevom po želji, a zrnati sir jedna je od najukusnijih opcija.
  • Ovaj je recept pogodan za velika druženja. Ako će vam 30-ak kiflica biti previše – slobodno prepolovite sastojke.

Prvomajske kiflice Kiflice prerežite i unutra stavite vruću kobasicu ili ćevap (Foto: Getty Images)

Ako su vam se svidjele ove jednostavne, a tako ukusne kiflice, provjerite i recept za najmekše kiflice koje su dobile pohvale i od pekara, a u nastavku pronađite još ideja za peciva. 

Kiflice blogerice Jelene Marić Pužići sa sirom i sezamom rade se kad baš želimo impresionirati drage ljude Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere Putar kiflice blogerice Biljane Samardžić "Ovo se mora probati": Recept za putar kiflice koje su dobrodošle na svakom slavlju Kiflice sa sirom i majonezom Recept za fantastične kiflice s premazom koji ih čini rumenima i tako slasnima Kiflice od krumpira Kiflice od krumpira s kremastim nadjevom toliko su ukusne da mogu zamijeniti ručak Pamučne kiflice blogerice Vere Recept za najmekše kiflice koje su dobile pohvale i od pravih pekara Peciva sa svinjskom masti Bez čekanja, jeftina i tako ukusna: Recept za peciva sa svinjskom masti Mekane kiflice s jogurtom Recept za kiflice s jogurtom savršene kao prilog, ali i lagani obrok Kiflice bez kvasca Brze kiflice bez kvasca i jaja gotove su za pola sata, a tako su mekane i ukusne Kiflice Recept za super fine kiflice koje se "prave same"

Dobar tek! 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju